Urapolkuja

Jarno: “Antell tarjoaa osaajalle monipuolisia urapolkuja”

Antell tarjoaa osaajalle monipuolisia urapolkuja

Jarno Winberg

Tuotekehityspäällikkö Jarno Winberg tietää kaiken siitä, kuinka Antellin reseptit syntyvät.

Antellilla hyvä tekijä saa mahdollisuuden laittaa koko osaamisensa kirjon käyttöön

Parempi muuttunut kuin juuttunut, sanoo Jarno Winberg, joka on tehnyt intohimoisesti töitä ravintola-alalla yli kaksikymmentä vuotta.

Omien sanojensa mukaan Jarno on tehnyt ravintola-alalla keittiön puolella “melkein kaikkea”. Tutuksi ovat tulleet niin à la carte -ravintolat kuin henkilöstöravintolat. Lämpimien ja kylmien ruokien erityispiirteet hän oppi taitamaan työskennellessään nimekkäissä helsinkiläisissä ravintoloissa kuten Strindbergillä ja Brasserie Kämpissä.

Tahtotila jatkuvaan kehittymiseen vei Jarnon Ranskaan asti maineikkaaseen Valrhonan suklaakouluun.

Rakkaus leivonnaisia kohtaan synnytti hetkellisesti myös oman yrityksen, mutta esikoisen synnyttyä yrittäjyys, vuorotyöt ja perhearki eivät enää mahtuneet samaan kalenteriin.

– Olen aina ajatellut, että kehitystä syntyy parhaiten epämukavuusalueella. Kun hyppää pois tutusta ja turvallisesta, pystyy toden teolla näkemään asioita uudessa valossa, sanoo Jarno.

Lopulta Jarno vastasi avoimeen rekrytointiin Antellin Oulun toimipisteelle leipomon tuotekehittäjän paikkaan. Täysin vastaavaa työtä hän ei ollut aikaisemmin tehnyt, mutta tiesi, että pystyisi ammentamaan laajasta kokemuksestaan paljon.

Työ tuotekehityksen parissa on monipuolista ja antoisaa.

– Työ leipomon tuotekehityksessä oli hienoa. Pystyin sanomaan lapselleni kaupassa, että tuossa hyllyssä on isän kehittämä leivos, Jarno muistelee.

Keittiöstä tietokoneen ääreen

Aloitus uudessa työpaikassa vuonna 2020 ei todellakaan ollut helpoimmasta päästä koronapandemian lyödessä kapuloita rattaisiin. Jarno näki haastavan tilanteen mahdollisuutena päästä hyödyntämään omia vahvuuksiaan.

– Pandemia pakotti meidät toimimaan nopeasti. Silloin pääsin todella hyödyntämään kykyäni ajatella boksin ulkopuolelta. Se oli taloudellisesti äärimmäisen vaikeaa aikaa ja paljon suomalaisia ravintoloita menikin konkurssiin.

Jarno alkoi välittömästi selvittää, miten Antell-ravintoloiden toimintaa ympäri Suomen pystyisi yhtenäistämään ja kuinka voisi löytää vastauksia tuleviin taloudellisesti haastaviin aikoihin. Vastaus löytyi resepteistä. Reseptien huoltamisessa yhdistyivät Jarnon monipuolinen kokemus keittiötyöstä sekä intohimo taloutta ja lukuja kohtaan.

– Vaikka en itse enää pääse niin paljon tekemään ruokaa, minulla on todella selkeitä visioita mielessäni. Tykkään suunnitella ja kehittää meidän reseptejämme. On ollut tilanteita, joissa minun työpöydälläni kehitetty resepti on mennyt testiin jonkun muun toimesta, ja olen saanut viestin, että se toimi todella hyvin. Tällaiset tilanteet ovat minulle parasta palautetta työstäni.

Koen, että teen merkityksellistä työtä päivittäin.

Kehittäminen lähtee intohimosta

Jarnon varhaisimmat muistot ruoan parissa ovat äidin kanssa kotikeittiössä pyöritetyt lihapullat. Hänen perheessään ruoka on aina ollut tärkeässä roolissa. Ruoan kanssa saa olla luova ja sen pariin kokoonnutaan perheen ja ystävien kanssa.

Jarnolle on aina ollut tyypillistä sukeltaa syvään päätyyn itselleen intohimoisten asioiden suhteen. Tuotekehityspäällikön roolissa hän kokee, että pystyy todella auttamaan Antellia tulemaan vahvemmaksi toimijaksi.

– Tahdon aina tehdä oman duunini hyvin. Vaikka kehitystyössä myös luova ajattelu ja tekeminen ovat läsnä, täytyy ideoiden olla aina hyvin taustoitettuja ja perusteltuja. Jos vielä tämänkin jälkeen joku löytää työstäni virheen, toivon että se tuodaan esiin avoimena keskusteluna suoraan minulle.

Tuotekehittäjänä Jarno nauttii, kuinka pääsee tuomaan oman asiantuntijuutensa moneen eri keskusteluun Antellin sisällä. Hänen ideansa ovat saaneet vastaanottavan alustan, oli kyse sitten taloudesta, markkinoinnista tai yrityksen toiminnasta asiakkaiden näkökulmasta.

Avoin ja selkeä kommunikointi on äärimmäisen tärkeässä roolissa Antellilla.

– Työni on ihmisläheistä ja minun täytyy puhua samaa kieltä ravintolahenkilökuntamme kanssa. Olenkin kuin tukihenkilö monille, sillä ravintolapäälliköidemme täytyy päivittäisen toiminnan lisäksi hoitaa myös sisäiset järjestelmät. Avoin ja selkeä kommunikointi on äärimmäisen tärkeässä roolissa, jotta jokainen liikkuva osa toimii oikein.