Omenahyveen resepti kotileipureille

Pohja

  • 100 g voita
  • 50 g hienosokeria
  • 25 g kananmunaa
  • 150 g vehnäjauhoja
  • 1 g suolaa

KREEMI

  • 50 g kuohukermaa
  • 50 g maitoa
  • 25 g keltuaista
  • 25 g hienosokeria
  • 1 g vaniljasokeria
  • 8 g maissitärkkelystä
  • 70 g margariinia

Omenapala

  • 5 kpl omenoita
  • 150 g vettä
  • 150 g hienosokeria

MARENKI

  • 85 g valkuaista
  • 165 g hienosokeria

LISÄKSI

15 g omenamarmeladia

Päivä 2

  • Vaahdota jääkaappikylmä kreemi ja valuta omenapalat huolellisesti
  • Annostele ensimmäisen kakkupohjan päälle puolet omenoista. Lisää päälle puolet kreemistä.
  • Lisää päälle toinen kakkupohja ja täytä samalla tavalla. Lisää viimeinen kakkupohja kanneksi. Voitele kansi ohuelti omenamarmeladilla.
  • Levitä ohut kerros marenkia kakun päälle sekä reunoille. Pursota marenki kauniiksi ruusukkeiksi kakun päälle.

Paista kakkua 210°C-asteisessa uunissa 1–2 min uunin tehosta riippuen, kunnes marenki saa hieman väriä.

Lataa ohje

Tulostusvalmis resepti kotikeittiöön.

Lataa

Omenahyve-uutinen

Lue tiedote (julkaistu 22.11.2022)

Siirry uutiseen