Saavutettavuustyökalut

Antell haastaa porilaisen Fiblonin kehittämään työelämän inhimillisyyttä: Live-säätiön tavoitteena kymmenien tuhansien täsmätyökykyisten työllistäminen

Julkaistu 17.10.2024

Image for Antell haastaa porilaisen Fiblonin kehittämään työelämän inhimillisyyttä: Live-säätiön tavoitteena kymmenien tuhansien täsmätyökykyisten työllistäminen

Yritysmaailman on kannettava kortensa kekoon sosiaalisen vastuullisuuden lisäämiseksi. Täsmätyökykyisten palkkaamisen lisäksi Antell panostaa esimerkiksi työntekijöiden korkeaan sitoutuneisuuteen.

Antell otti marraskuussa 2023 vastaan Live-säätiön Suomen inhimillisimmät työpaikat -haasteen. Nyt Antell haastaa porilaisen perheyrityksen, lautasliinatehdas Fiblonin mukaan haasteeseen.

Suomen inhimillisimmät työpaikat -haasteen avulla Live-säätiö ja sen yhteistyökumppanit edistävät työelämän monimuotoisuutta esimerkiksi lisäämällä keskustelua työelämän inhimillisyydestä. Lisäksi haasteen avulla autetaan yrityksiä luomaan käytäntöjä, jotka tukevat työntekijöiden hyvinvointia, tasa-arvoa ja monimuotoisuutta sekä helpottavat täsmätyökykyisten työllistämistä. Haaste toimii esimerkkinä siitä, kuinka yritykset voivat toimia vastuullisesti ja osallistua aktiivisesti yhteiskunnan hyvinvoinnin kehittämiseen. Mukaan on lähtenyt tässä vaiheessa 13 yritystä.

Työpaikan inhimillisyyteen panostaminen näkyy myös muina tekoina, kuten työntekijöiden kokonaisvaltaisena osallistamisena yrityksen strategiatyössä, työntekijöiden sitoutumiseen panostamisena ja työntekijöiden autonomian edistämisenä.

“Lähdimme mukaan haasteeseen, koska haluamme olla muille yrityksille, etenkin perheyrityksille, esikuva inhimillisen ja motivoivan työympäristön luomisessa. Bisnestä tehdään kuitenkin lopulta ihminen ihmiselle. Meille on tärkeää, että jokainen työntekijä tuntee olevansa arvostettu ja että työyhteisössä vallitsee yhteenkuuluvuuden tunne. Haluamme tarjota ympäristön, jossa jokainen voi kasvaa ja kehittää itseään ja jossa jokaiseen luotetaan”, kertoo Fiblonin Vice President, Brand CSR and Communication, Anne Ekberg.

Antell päätti haastaa mukaan pitkäaikaisen kumppaninsa, koska yritysten arvot kohtaavat hyvin; molemmat korostavat ihmisläheistä toimintatapaa ja perheyrityksen periaatteita.

“Inhimillisyyden vaaliminen on meille tärkeää, ja haasteen myötä toivomme inspiroivamme Fiblonia jatkamaan omalla polullaan inhimillisen työympäristön kehittämisessä”, sanoo Antellin henkilöstö- ja työhyvinvointijohtaja Minna Kallio-Valkama.

Haasteen vastaanottamisen jälkeen Antell on tehnyt henkilöstölleen kyselyn siitä, miten inhimillisyys ymmärretään henkilöstön keskuudessa. Vastauksista nousivat esiin esimerkiksi ihmisten erilaisuuden arvostaminen, yhdenvertaisuus, kannustaminen sekä oppimismahdollisuudet sekä perehdytyksestä ja jaksamisesta huolehtiminen. 

Live-säätiön asiakkuuspäällikkö Annika Lipponen korostaa haasteen laajempaa merkitystä:
”Suomen inhimillisimmät työpaikat -haasteen tavoitteena on edistää työelämän monimuotoisuutta ja varmistaa, että kaikilla on mahdollisuus tehdä merkityksellistä työtä. Työnantajilla on tässä merkittävä rooli: tehdään maailmasta yhdessä himpun verran parempi paikka meille kaikille.”

Lisätietoja medialle:

Kuvat ja lisämateriaalit medialle

Minna Kallio-Valkama
Henkilöstö- ja työhyvinvointijohtaja, Antell
020 770 2017
minna.kallio-valkama@antell.fi 

Annika Ekberg
Vice President, Brand CSR and Communication
+358 20 1236662
anne.ekberg@fiblon.com 

Antell

Suomen maukkain lounas- ja henkilöstöravintolayritys Antell tarjoaa herkullisia makunautintoja noin 60 ravintolassa ympäri maan. Tarinamme alkoi Oulussa jo 1880. Osaamisemme ytimessä on monipuolinen, hyvää tekevä ja herkullinen ruoka. Haluamme olla mukana rakentamassa ja tukemassa asiakkaidemme hyvinvointia. Perheyrityksemme palveluksessa työskentelee noin 300 osaavaa ammattilaista. Kehitämme ravintola-alaa hyödyntämällä antellilaisten rautaisen ammattitaidon tukena uusimpia teknologioita, kuten tekoälyä.

Fiblon

Lautasliinatehdas Fiblon valmistaa lautasliinoja ja pintojen pyyhintäliinoja ammattikäyttöön ja toimii etiketin ja pöytätapakulttuurin sekä vastuullisen lautasliinatuotannon tietolähteenä ravintoloille, kahviloille sekä medialle.

Lisätietoja:
Fiblon.com

Live-säätiö

Live-säätiö työskentelee sen hyväksi, että mahdollisimman moni pystyy toimimaan suomalaisen yhteiskunnan täysipainoisena jäsenenä. Live tarjoaa yksilöasiakkailleen ammatillista erityisopetusta, neurologista kuntoutusta, ammatillisen koulutuksen ja kuntoutuksen sekä työllistymisen valmennus- ja asiantuntijapalveluita. Live-säätiön palveluksessa työskentelee noin 800 asiantuntijaa.

Lisätietoja:
Livesaatio.fi