Kestävän kehityksen tavoitteet

Tavoite 12: Vastuullista kuluttamista

Teeman 12. Vastuullista kuluttamista mukaisesti, jokaisessa Antellin ravintolassa:

  1. Pyritään vähentämään syntyvän ylivalmistuksen ja ruokahävikin määrää
    • Ruokalajikohtainen menekinseuranta päivittäin, punnitukset 4 kertaa päivässä (valmistuspunnitus, ylivalmistuspunnitus, biojätepunnitus, ruokahävikkipunnitus)
    • Menekinseurantatuloksia seurataan säännöllisesti, ravintolapäällikkö tiedottaa tuloksista muulle henkilökunnalle
    • Päivittäiset toimenpiteet ylivalmistuksen ja ruokahävikin määrän pienentämiseksi
    1. Lajitellaan ravintolassa syntyvät jätteet, jotta ne saadaan kierrätettyä
      • Ravintolat lajittelevat erikseen paperin, kartongin, metallin, lasin, biojätteen ja vaaralliset jätteet sekä mahdollisuuksien mukaan muovin
      • Jokainen Antellin Joutsenmerkki-ravintola laatii toimintasuunnitelman jätemäärän vähentämiseksi ja päivittää sitä tarvittaessa. Arjessa toimitaan toimintasuunnitelman mukaisesti
      1. Käytetään mahdollisimman ympäristöystävällisiä non-food -materiaaleja
        • Joutsenmerkityt Antell-lautasliinat
        • Suositaan ympäristöystävällisiä pakkauksia
        1. Tehdään hankintoja maailman vastuullisimman kaupan alan yrityksen, Keskon, kautta.
          • Sopimustuotteet vastuullisilta kumppaneilta
          • Ohjattu Jamix-tilaaminen