Kestävän kehityksen tavoitteet
Tavoite 12: Vastuullista kuluttamista
Teeman 12. Vastuullista kuluttamista mukaisesti, jokaisessa Antellin ravintolassa:
- Pyritään vähentämään syntyvän ylivalmistuksen ja ruokahävikin määrää
- Ruokalajikohtainen menekinseuranta päivittäin, punnitukset 4 kertaa päivässä (valmistuspunnitus, ylivalmistuspunnitus, biojätepunnitus, ruokahävikkipunnitus)
- Menekinseurantatuloksia seurataan säännöllisesti, ravintolapäällikkö tiedottaa tuloksista muulle henkilökunnalle
- Päivittäiset toimenpiteet ylivalmistuksen ja ruokahävikin määrän pienentämiseksi
- Lajitellaan ravintolassa syntyvät jätteet, jotta ne saadaan kierrätettyä
- Ravintolat lajittelevat erikseen paperin, kartongin, metallin, lasin, biojätteen ja vaaralliset jätteet sekä mahdollisuuksien mukaan muovin
- Jokainen Antellin Joutsenmerkki-ravintola laatii toimintasuunnitelman jätemäärän vähentämiseksi ja päivittää sitä tarvittaessa. Arjessa toimitaan toimintasuunnitelman mukaisesti
- Käytetään mahdollisimman ympäristöystävällisiä non-food -materiaaleja
- Joutsenmerkityt Antell-lautasliinat
- Suositaan ympäristöystävällisiä pakkauksia
- Tehdään hankintoja maailman vastuullisimman kaupan alan yrityksen, Keskon, kautta.
- Sopimustuotteet vastuullisilta kumppaneilta
- Ohjattu Jamix-tilaaminen